Огромен успех за българския волейбол.Националният отбор на България по волейбол за юноши

...
Огромен успех за българския волейбол.Националният отбор на България по волейбол за юноши
Коментари Харесай

Волейболните национали на България ще играят за европейската титла

Огромен триумф за българския волейбол.

Националният тим на България по волейбол за юноши до 17 години се класира на финала на европейското състезание в Черна гора.

В полуфиналите младите български волейболисти надиграха Испания с 3:0 (25:20, 25:22, 25:21) и в неделя ще играят за златния орден против спечелилия от двойката сред Италия и Белгия, осведоми Българска телеграфна агенция.

Състезателите на старши треньора Десислава Величкова завоюваха без огромни усложнения първия и третия гейм, през които имаха стабилен задатък в по-голямата част. Българите обаче трябваше да покажат страхотна воля във втория гейм, в който обърнаха от 16:21 до 25:22.

Най-резултатен за националите бе Петьо Иванов с 19 точки, като седем от тях пристигнаха от обсада. Още 10 точки добави Жасмин Величков, а с осем завърши Константин Манолев.

За Испания с 16 точки приключи Сесар Камачо.

С победата над Испания България към този момент има осем триумфа в осем мача в Подгорица и геймово съответствие от 24:1.

За България това е второ класиране на край в тази възрастова група. През 2019 година воденият тогава от Мартин Стоев отбор отстъпи на Франция във финала на европейското състезание в София.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР